GL1000 LTD in de opbouw. Van wrak naar een prima donna.

De motor is inmiddels weer helemaal opgebouwd maar zonder slag of stoot ging het niet. Het blok is uit elkaar geweest, alles schoongemaakt en gehohnt. Nieuwe kleppen in de cilinderkoppen en ook de seals vervangen. De lagers waren allemaal ok dus dat viel niet tegen. Bij David Silver een partij onderdelen besteld waaronder nieuwe zuigerveren, keerringen, pakkingen en nog heel veel andere spullen die ik dacht nodig te hebben.

Frisse hohnsporen in de cilinderwand.

Ook het frame heeft een behandeling ondergaan. Dat is gestraald en gepoedercoat zodat het er weer als nieuw uitziet. ook maar meteen conische balhoofdlagers er in gezet en de lagers van de achterbrug eens goed door gesmeerd.

Gestraald en gepoedercoat frame.

Alle onderdelen van het blok zijn ook gespoten of ontdaan van hun zilverpaint. De vorige eigenaar vond zilverpaint denk ik een mooie oplossing om het verweerde aluminium te verdoezelen. Vorkpoten, inlaat buizen, carburateurs, de klep en riemdeksels waren allemaal voorzien van die troep.

De vers gespoten onderdelen

Dan kan het opbouwen beginnen en met schone en nieuwe onderdelen werkt dat wel prettig.

De opbouw in volle gang.

Elk boutje en moertje die bij een ltd overigens zijn verchroomd heb ik moeten poetsen en of schoonmaken. Overal kon je aan zien dat het lang geen aandacht had gehad. Een erg tijdrovend klusje dus. Ook de remmen ontkwamen niet aan het veroudering proces en moesten worden gereviseerd. voor en achter remklauwen zijn voorzien van nieuwe rubbertjes en afdichtingen en ook maar de rotte remleidingen vervangen. De hoofdremcilinders zijn ook voorzien van revisie setjes.

Dan eindelijk na maanden knutselen is het zover, de aanvraag voor een keuring bij de rdw gedaan en voor de keuring nog even nieuw rubber om de pas gepoetste velgjes laten leggen.

De keuring bij de rdw stelde niet veel voor en bestond voornamelijk uit controleren van de frame en bloknummers. Natuurlijk werd er ook meteen gekeken naar de technische staat van de motor en of alles werkte. dat was gelukkig het geval dus binnenkort krijg ik mijn kenteken en kunnen we weer rijden op de 4 cilinder boxer.

De gl1000 ltd op de brug voor inspectie bij de rdw.

Na de keuring bij de balie heb ik nog even gevraagd wanneer het kenteken was ingeleverd. dat bleek inmiddels 12 jaar geleden geweest te zijn. Het verhaal van 16 jaar stilstand kon dus wel eens heel goed kloppen.

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , . Bookmark de permalink.