Opnieuw een GL1000 Ltd.

Een paar weekjes geleden heb ik opnieuw een GL1000 Ltd gekocht. Ik had de motor zien staan op de site van een demontage bedrijf als een gewone K1. Ik herkende de motor meteen aan de gouden wielen en de lakkleur, die typisch bij een LTD horen. Eerst maar eens bellen met het bedrijf wat de vraagprijs is. Die bleek behoorlijk hoog te liggen maar het liet me niet los dus heb ik samen met Luc maar een live bezoekje gebracht aan het bedrijf waar de motor stond. Daar aangekomen meteen de motor bekeken en het afdingen kon beginnen. De algehele staat was niet bijzonder en de motor kon niet gestart worden. Ik moest dus scherp bieden en het eerste bod was meteen prijs. ik had duidelijk veelste veel geboden.

Thuis nog eens de nummers gecontroleerd en alles bleek te kloppen. De motor had geen accu of sleutels dus starten was er niet bij. de volgende dag maar meteen een accu gekocht en een ander contactslot. Nu konden we oude beestje tot leven wekken dacht ik maar na een korte startpoging bleek er al snel meer loos te zijn dan gedacht. de startmotor liep wel erg makkelijk rond en ik had het idee dat de compressie niet top was. Dan maar even de riemdeksels eraf en kijken wat er aan de hand is. dat was al snel duidelijk want de riemen waren totaal vergaan en de korte startpoging had de tanden van de riemen getrokken waardoor een paar kromme kleppen het gevolg waren.

Een total verrotte timingbelt.

Dan het blok maar op nog meer schade inspecteren en al rap had ik besloten dat we dan maar het blok eruit moesten halen en compleet moesten demonteren zodat ik in de toekomst geen problemen meer zou hebben.

Voorlopig zag alles er redelijk goed uit en nu ligt de motor compleet gedemonteerd in de schuur. Het blok ligt ook compleet uitelkaar en inmiddels zijn de cilinders gehohnd zodat er nieuwe zuigerveren in kunnen, zijn er kleppen, nieuwe riemen, thermostaat en nog meer klein spul besteld. Het frame is naar de straler om straks een nieuw laagje verf te krijgen zodat het er starks weer toppie uitziet.

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.