De Campmaster aanhanger.

Een paar maanden geleden was ik op zoek naar een andere aanhanger voor achter de motor. Dit keer moest het sowieso een geremde aanhanger worden en de voorkeur ging uit naar een met schijfremmen. Schijfremmen hebben het voordeel dat ze niet zo onderhouds- gevoelig zijn na een tijdje stilstaan t.o.v trommelremmen. Na een tijdje zoeken vond ik via Facebook een mooie Campmaster met goede tent en oplooprem.

De campmaster CM5

Aangezien de motor toch wel een iets andere kleur had dan de aanhanger had ik besloten om hem in de juiste kleur te spuiten. In Engeland de juiste honda kleur besteld en na een weekje wachten was de verf binnen. Aangezien het te koud was om te spuiten had ik alle tijd om de aanhanger voor te bereiden op zijn kleurtje.

Gestripte campmaster in de primer.

Gestripte campmaster in de primer.

Eerst dus maar eens alles uit de aanhanger halen en de stickers er vanaf. verlichting eruit gehaald en wat gaatjes en beschadigingen geplamuurd. Het was te koud om te spuiten dus dan de kachels maar aan. gelukkig hebben we zonnepanelen dus dat deed niet al teveel pijn in de stroomkosten.

In de basepaint. voor het metallic effect.

Eerst moest de aanhanger in de plasticprimer, daarna in de basepaint voor het metallic effect. Dit ging vrij gemakkelijk en het zag er nu al redelijk strak uit. De kleurlaag die moest volgen was niet zo gemakkelijk. Je kijkt namelijk door de kleur heen en als je die laag er te dun op spuit dan is het te licht en doe je teveel wordt hij veelste donker. Een kwestie van een beetje op gevoel spuiten dus.

Nu staat de aanhanger in de kleur.

eerste instantie en onder de tl verlichting ziet het er redelijk uit. De aanhanger is nu helemaal mat en krijgt nog een 2k blankelak laag. Dan pas kan je zien of je de juiste kleur hebt. een weg terug is er dus niet.

Met blankelak laag ziet het er heel anders uit.

Glimmen als een dolle doet het aanhangertje als hij eenmaal gespoten is. Nadeel is dat je ook meteen alle stofjes en imperfecties ziet. Toch maar even toen de aanhanger droog was een zijdeksel van de motor erop gelegd om te kijken hoe het met de kleur zat.

Redelijk goed gelukt qua kleur.

Zo te zien redelijk goed gelukt en als je goed kijkt zie de ook de metallic deeltjes doorschemeren. Alleen de deksel nog even met 1200 waterproof schuurpapier afschuren en daarna polijsten om de imperfecties weg te werken. Na een middag hard werken krijg je dus dit te zien als de motor ernaast staat.

Niet slecht al zeg ik zelf.

Nu is het dus gewoon een kwestie van verder opbouwen en stickers plakken. Ik was de dag ervoor nog even naar Tourmaster geweest voor stickers en andere onderdelen zoals nieuwe led verlichting, juiste popnagels en afdichtdopjes.

De campmaster bijna klaar, alleen nog de verlichting aanbrengen.

Ziet er een stuk beter uit.

Nu nog eens een paar andere wieldoppen of velgen zien te vinden en de verlichting er weer inzetten. Ook nog even wat reflectors plakken om e.a straatlegaal te krijgen. Uiteraard post ik ook nog even een foto met de motor erbij als het zonnetje schijnt en de kar volledig klaar is.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie