250km verder.

De eerste proefritjes zitten erop. De motor rijdt fantastisch en geeft geen krimp. Het lijkt zonder overdrijven wel een nieuwe. De remmen zijn perfect en hij stuurt zoals het hoort. Trekkracht heeft het oude beestje meer dan zat en je hoeft je nergens voor te schamen. Het geluid uit de 4 in 1 pijp is helemaal gaaf, vooral als je in een tunnel rijdt en je geeft gas.

2016-03-22 12.22.31

Het enige wat ik nog anders wil doen is het stuur. Een laag tourstuurtje zal wat meer comfort geven op wat langere ritten. en mocht ik tegen een origineel zadel aanlopen dan wordt ook dat aangeschaft. Helaas komen we slopers steeds minder tegen en onderdelen worden steeds schaarser.

2016-03-22 12.20.55

Tot zover het verslag van de opknapbeurt voor de cb836 four supersport. Ik heb het bewust low budget gehouden omdat ik regelmatig dingen doe met deze motor waar je een 100% gerestaureerde niet voor gebruiken zal. Ik schaam me er niet voor om zo nu en dan eens volgas te gaan en wat dieper door de bocht te gaan met alle risico’s die je dan loopt. Leg je zo’n 100% originele en gerestaureerde op zijn kant dan loopt dat financieel al aardig in de centen.

 

Wat is er gedaan aan de motor? Progresieve voorveren, conische balhoofdlagers, nieuwe achterbrug lagers, nieuwe achterveren, frame gestraald en gepoedercoat, originele koplamporen en koplamp terug, nieuwe zuigerveren om de wiseco zuigers, andere cilinderbussen, cilinderkop geflowed, nieuwe klepgeleiders, nieuwe kleppen en nog heel veel klein werk om e.a weer inorde te krijgen.

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie